ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифи для облгазів будуть переглянуті до кінця червня

Тарифи для облгазів будуть переглянуті до кінця червня

Профспілка газових господарств України заявляє про обіцянку Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) переглянути тарифи для газорозподільних компаній

Профспілка газових господарств України заявляє про обіцянку Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) переглянути тарифи для газорозподільних компаній до кінця червня.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова профспілкового комітету газових господарств Сергій Копанічук, передають Українські Новини.

"13 червня відбулася зустріч Профспілок газових господарств України з головою НКРЕКУ Оксаною Кривенко, на якій обговорювалося перегляд тарифів для газорозподільних компаній. Під час зустрічі Кривенко пообіцяла, що до кінця червня комісія перегляне збиткові тарифи на розподіл газу", - зазначив Копанічук.

За його словами, причиною зустрічі Профспілок газовиків і глави держрегулятора стала критична ситуація в сфері газорозподілу.

"Четвертий рік поспіль НКРЕКУ не переглядає тарифи для операторів ГРС, що призвело до накопичення ними мільярдних збитків і боргів. Зарплата у працівників газорозподільних компаній вдвічі нижчу за середню по промисловості в Україні", - зазначив Копанічук.

За його словами, через це підприємства вже втратили третину кваліфікованих працівників і відчувають величезний кадровий голод.

"Якщо до 20 червня Регулятор не почне переглядати тарифи для операторів ГРС, то профспілки будуть змушені почати всеукраїнську акцію протесту", - заявив після зустрічі Копанічук.

Він зазначив, що оператори ГРС в черговий раз надали НКРЕКУ повний пакет документів для прийняття економічно обґрунтованих тарифів.

"Регулятор повинен передбачити для працівників газових компаній зарплату, яка відповідає середній зарплаті по промисловості. На сьогодні в Україні вона вже досягла 10 тис. Гривень. Крім того, в нових тарифах нарешті повинні бути враховані кошти на установку у побутових споживачів індивідуальних газових лічильників, як того вимагає Закон України "Про забезпечення комерційного обліку газу". У новому тарифі Регулятор повинен враховувати достатнє фінансування для ремонту і модернізації мереж, щоб оператори ГРС могли виконати весь комп лекс робіт для забезпечення безаварійної та безперебійної роботи газорозподільної системи ", - сказав Копанічук.

У разі, якщо НКРЕКУ буде надалі затягувати процес перегляду тарифу для газорозподільних компаній Копанічук запевнив у готовності всіх працівників галузі приєднатися до безстрокової акції протесту під стінами НКРЕКУ.

 

 
Коментарі (0)