ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифи на гарячу воду поки що не змінюватимуть

Тарифи на гарячу воду поки що не змінюватимуть

Влада поки що не планує перегляд тарифів, а ціна гарячої води у червні та липні має залишатися на нинішньому рівні, про що уряд ухвалив постанову №637

 

Влада поки що не планує перегляд тарифів, а ціна гарячої води у червні та липні має залишатися на нинішньому рівні, про що уряд ухвалив постанову №637.

Уряд усіма силами намагатиметься стримувати тарифи для населення, відмовляючись від підвищення. Про це йдеться у новій статті Фокусу "Зігріють не всіх. Чи готують українцям у новому опалювальному сезоні нові тарифи на газ та тепло".

31 травня уряд ухвалив постанову №637, де гарантував підприємствам ТКЕ пільгову ціну на газ, проте лише до 31 липня 2022 року. У Міністерстві енергетики пояснили: з 1 червня до 31 липня "Нафтогаз Трейдинг" реалізує виробникам теплової енергії природний газ в обсягах, необхідних для надання послуг із гарячого водопостачання, за ціною 7420 грн. (З ПДВ) за тисячу кубометрів. Це означає, що вартість гарячої води в Україні протягом двох місяців залишатиметься на колишньому рівні.

"Будь-яке зростання тарифів негативно всіма сприймається, особливо під час війни. Уряд не може дозволити собі зростання тарифів, коли громадяни не багатіють – втрачені робочі місця, доходи, надходить фінансова допомога громадянам від держави… Але не підвищувати їх – проблема для ТКЕ. Можливо, вихід буде в тому, що нам не відмовляють у наданні фінансової допомоги від Євросоюзу, напевно уряд звертатиметься за цільовими фінансами саме для подолання цієї проблеми", - зазначив президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар.

Відмова від підвищення тарифів не означає, що вся країна буде, як минулого сезону, повністю забезпечена газом і теплом. Адже багато регіонів у буквальному сенсі спорожніли через міграцію внаслідок бойових дій, у багатьох зруйнована інфраструктура, тож безперебійна робота там підприємств із теплозабезпечення вимагатиме і мільйонних інвестицій в інфраструктуру, і величезних коштів на саме функціонування подачі тепла. Якщо в населеному пункті населення майже немає, то, швидше за все, місцева влада змінюватиме схеми та механізми забезпечення теплом квартир. Йдеться про перехід на електроопалення та застосування інших механізмів.

 

 

 
Коментарі (0)