ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифи на електроенергію поки що не підвищуватимуть

Тарифи на електроенергію поки що не підвищуватимуть

В Україні тариф на електроенергію з 1 березня не зміниться та становитиме 2,64 грн за кВт*год.

 

В Україні тариф на електроенергію з 1 березня не зміниться та становитиме 2,64 грн за кВт*год. Останнього разу вартість електроенергії підвищували ще минулого літа. 

При тому, як розповідають OBOZ.UA співрозмовники в Міненрго, зараз варіанти підвищення тарифу взагалі не розглядають. Ціна зафіксована до кінця опалювального сезону, проте, ймовірно, уряд продовжить дію постанову, ПСО (спеціально забов'язання) триватимуть і надалі. Українці зможуть купувати струм за діючою ціною. 

Заощаджувати електроенергію можна, якщо встановити двозонний лічильник. Такий прибор обліку вночі рахує спожиту електроенергію за іншим тарифом. Тож вартість кожної кВт*години, спожитої з 23.00 до 7 ранку, становитиме всього 1,32 грн кВт*год. 

Наприклад, якщо ви споживаєте в місяць 200 кВт*год електроенергії, то з діючим тарифом маєте заплатити 528 грн. Якщо ж у вас встановлено лічильник з двома тарифами, і 30% струму ви споживаєте вночі, то платити доведеться всього 448,8 грн. Чим більше ви споживаєте вночі, тим менше доведеться платити. 

 

 

 
Коментарі (0)