ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГТарифи на комуналку за січень зросли на 6%, електроенергія - на 36,6%

Тарифи на комуналку за січень зросли на 6%, електроенергія - на 36,6%

Тарифи на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива за січень 2021 року зросли на 6%. Найбільше подорожчала електроенергія - на 36,6%
Тарифи на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива за січень 2021 року зросли на 6%. Найбільше подорожчала електроенергія - на 36,6%. Такі дані повідомила пресслужба Держстатистики України.
 
"Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 6,0% відбулося в основному через підвищення тарифів на електроенергію на 36,6%, каналізацію – на 17,3%, водопостачання – на 10,9%. Разом з тим на 4,5% відбулося зниження цін на природний газ", - говориться у повідомлені.
 
Що стосується інших послуг, то ціни на транспорт зросли у січні на 1%, за даними Держстатистики, передусім за рахунок подорожчання палива та мастил на 2,3%, автомобілів – на 1,0%. Водночас на 1,4% подешевшав проїзд у залізничному пасажирському транспорті.
 
У сфері зв’язку ціни зросли на 1,0%, що пов’язано з підвищенням тарифів на місцевий телефонний зв’язок на 10,2%, свідчать дані статистики.
 
Загалом споживчі ціни у січні цього року в Україні прискорили зростання до 1,3% проти місяця раніше і до 6,1% у річному вимірі - проти січня минулого року.
 

Дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях. 

 
Коментарі (0)