ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГТарифи на розподіл газу - зона відповідальності НКРЕКП - АМКУ

Тарифи на розподіл газу - зона відповідальності НКРЕКП - АМКУ

Антимонопольний комітет України найближчим часом вивчить обгрунтованість і прозорість тарифів на розподіл газу і в разі виявлення порушень зобов'яже регулятора - НКРЕКП - виправити ситуацію
Антимонопольний комітет України найближчим часом вивчить обгрунтованість і прозорість тарифів на розподіл газу і в разі виявлення порушень зобов'яже регулятора - НКРЕКП - виправити ситуацію. 
 
Про це йдеться у повідомленні АМКУ "Щодо ситуації на ринках природного газу", опублікованому на сайті відомства.
 
У АМКУ розповіли, що тарифи на розподіл газу - зона відповідальності НКРЕКП. Саме комісія затверджує тарифи на послуги розподілу газу кожному окремому облгазу (який, своєю чергою, є суб’єктом природної монополії в окремо взятому регіоні) не залежно від того, кому він належить, зазначили в Комітеті.
 
"Обгрунтованість та прозорість формування такого тарифу буде вивчена Антимонопольним комітетом вже найближчим часом. У разі виявлення порушень Комітет змусить регулятора виправити ситуацію", - наголосили у відомстві.
 
Також там вказали на роль та дії АМКУ у питанні газових тарифів.
 
"Антимонопольний комітет вбачає ознаки домінування групи РГК на ринку природного газу. Дії цієї групи, а саме в них ціни на газ найвищі серед усіх постачальників, ретельно вивчаються Комітетом. Голова АМКУ Ольга Піщанська доручила регіональним відділенням Комітету провести поглиблене дослідження ринку постачання природного газу на предмет дотримання суб’єктами ринку природного газу та органами влади вимог законодавства про захист економічної конкуренції", - сказано у повідомленні.
 

В АМКУ зазначили, що "облгази групи РГК вже оштрафовані Комітетом за зловживання монопольним становищем – на 280 млн грн у грудні 2019 року (тоді ж їх було зобов’язано зробити перерахунок платіжок) та на 380 млн грн минулого місяця". 

 
Коментарі (0)