ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаТЕЦ удвічі знизили споживання антрациту

ТЕЦ удвічі знизили споживання антрациту

Після запровадження надзвичайного стану в енергетиці українські ТЕЦ удвічі знизили споживання вугілля антрацитової групи.

Про це йдеться у повідомленні Укрінформу з посиланням на заяву в.о. голови «Укренерго» Всеволода Ковальчука у відеозверненні, розміщеному на сторінці компанії у Facebook.

« Енергосистема працює в сталому режимі. Завдяки тим заходам, які були вжиті урядом, вдалося скоротити споживання антрацитового палива більш ніж вдвічі. Ми розраховували на 40%, коли робили попередні розрахунки. Фактично ми витрачаємо цього палива вдвічі менше, ніж витрачали б без введення цього надзвичайного стану», - зазначив у відеозверненні Ковальчук.

Він також наголосив, що зараз електростанції, які працюють на цьому типу палива (без урахування Луганської), спрацьовують у середньому 7-8 тисяч тонн вугілля на добу.

«Це дозволяє стверджувати, що ми гарантовано зможемо пройти осінньо-зимовий період і до закінчення опалювального сезону без обмежень споживачів, без відключень, у разі, звичайно, якщо не станеться технологічних порушень», - додав Ковальчук.

Як відомо, 10 лютого було припинено всі поставки антрациту з тимчасово неконтрольованих територій для роботи ТЕС України. 12 лютого Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що блокування постачання вугілля з непідконтрольних Україні територій Донбасу може спричинити зупинки і відключення у сфері електро- і теплопостачання по всій території країни. 15 лютого Кабмін запровадив надзвичайні заходи в енергетиці.

Раніше, в Укренерго заявляли, що наразі запаси вугілля дозволять стабільно працювати енергосистемі України до 20 березня (а не 5-10 березня) без введення аварійних вимкнень.

 

 
Коментарі (0)