ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТЕЦ врізають газопостачання

ТЕЦ врізають газопостачання

«Нафтогаз» заради економії обмежить газопостачання деяких ТЕЦ. Так, з сьогоднішнього дня газопостачання для київської ТЕЦ №5 буде знижено до рівня 480 тис. куб. м газу на добу, ТЕЦ №6 - 48 тис. куб. м на добу.

НАК «Нафтогаз України» відсьогодні за дорученням Міністерства енергетики та вугільної промисловості обмежить газопостачання двох теплоелектроцентралей у Києві та двох у Харкові для економії палива, - повідомляє «УНІАН».

Згідно з дорученням Міністра енергетики Юрія Продана від 9 липня 2014 року, «Нафтогаз» обмежить газопостачання ТЕЦ №5 і №6 енергокомпанії «Київенерго», а також «Харківської ТЕЦ-5» і КП «Харківські теплові мережі» (ТЕЦ-3).

Газопостачання для київської ТЕЦ №5 буде знижено до рівня 480 тис. куб. м газу на добу, ТЕЦ №6 - 48 тис. куб. м на добу. Для харківських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-3 подачу газу буде перекрито повністю.

У Міненерго поки не володіють інформацією про фактичне обмеження постачань газу до цих энергооб’єктів.

Нагадаємо, підприємства теплокомуненерго (ТКЕ), теплоелектроцентралі (ТЕЦ), а також ряд промислових споживачів станом на 9 липня 2014 року заборгували НАК «Нафтогаз України» 19,75 млрд грн за природний газ, що на 2,7% менше показників минулого тижня. Найбільша сумарна прострочена заборгованість за спожитий газ у цій категорії накопичена у підприємств ТКЕ і ТЕЦ м. Київ (1,8 млрд грн), Донецькій (3,3 млрд грн), Дніпропетровської (2,7 млрд грн) , Харківської (1,6 млрд грн), Луганської (0,94 млрд грн) і Одеської (0,85 млрд грн) областей.

 
Коментарі (0)