ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Технічна готовність регіонів до опалювального сезону понад 90% - Мінрегіон

Технічна готовність регіонів до опалювального сезону понад 90% - Мінрегіон

Технічна готовність регіонів України до опалювального сезону становить понад 90%. Це відповідає графіку та очікуваним показникам
Технічна готовність регіонів України до опалювального сезону становить понад 90%. Це відповідає графіку та очікуваним показникам, про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій.
 
“У першу чергу маємо говорити про фізичну готовність. За даними органів місцевого самоврядування вона складає понад 90%. Співробітники Мінрегіону регулярно здійснюють візити до регіонів з метою моніторингу ситуації. Йдемо за графіком”, — зазначив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.
 
Очільник Мінрегіону зупинився й на інших напрямках підготовки до осінньо-зимового періоду, зокрема й фінансових аспектах діяльності підприємств теплопостачання.
 
“Ціна газу на світових ринках практично щодня змінюється. Тож у процесі підготовки до опалювального сезону важливим є укладання довгострокових договорів між підприємствами ТКЕ з ТОВ "Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг”. Газова компанія запропонувала одну з найнижчих цін на ринку — 7420 грн за тис. куб. м (з ПДВ та без інших надбавок) у рамках Обсягу I “Фіксований”. Тож тарифи на опалення та гарячу воду підвищуватися не повинні. Кожного дня у Мінрегіоні проводимо зустрічі з головами міст та керівниками обласних держадміністрацій. Вони стосуються як фізичної підготовки, так і тарифної політики“, — сказав Чернишов.
 
Нагадаємо, тепловики звернулися до Президента з вимогою негайно вжити заходів для розв’язання найглибшої за 10 років кризи у сфері ТКЕ. У іншому випадку підприємства не матимуть змоги забезпечити стабільне проходження опалювального сезону.
 
У іншому випадку підприємства ТКЕ не матимуть змоги забезпечити стабільне проходження опалювального сезону та ініціюватимуть всеукраїнську акцію протесту.
 

Відповідне відкрите звернення до керівників органів влади було ухвалене на всеукраїнській нараді підприємств ТКЕ. 

 
Коментарі (0)