ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаТемп випуску суверенних «зелених» облігацій буде прискорюватися

Темп випуску суверенних «зелених» облігацій буде прискорюватися

За прогнозами відомого міжнародного рейтингового агентства «Moody's Investors Service», темп випуску суверенних «зелених» облігацій буде прискорюватися
За прогнозами відомого міжнародного рейтингового агентства «Moody's Investors Service», темп випуску суверенних «зелених» облігацій буде прискорюватися, оскільки все більше країн світу підтримують політику сталого енергетичного розвитку та стимулюють залучення інвестицій у проекти щодо використання відновлюваних джерел енергії, повідомляє прес-служба Держенергоефективності.
 
Нещодавно Міжнародна фінансова корпорація IFC випустила 90 млн доларів «зелених» облігацій для фінансування програми провідної у світі компанії у геотермальній енергетиці – «Energy Development Corporation», у портфелі якої – більше 1 ГВт встановлених потужностей геотермальних станцій. Ціль програми - оптимізація виробництва енергії на геотермальних електростанціях та підвищення стійкості до змін клімату.
 

Крім цього, як інформує Moody's Investors Service, спостерігається тенденція щодо випуску «зелених» бондів не лише для проектів «чистої» енергетики, а й на такі напрями, як утилізація та переробка відходів, екологічно чистий транспорт, адаптація до змін клімату. 

 
Коментарі (0)