ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Теплі кредити» хочуть видавати до 2022 року

«Теплі кредити» хочуть видавати до 2022 року

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження ініціює продовження програми стимулювання енергоефективних заходів (програма "теплих кредитів") на 2021 рік

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження ініціює продовження програми стимулювання енергоефективних заходів (програма "теплих кредитів") на 2021 рік.

Про це йдеться в повідомленні агентства, передають Українські Новини.

"Усвідомлюючи затребуваність програми, Держенергоефективності за підтримки Міністерства енергетики вже розробило і подало на розгляд уряду проект рішення про продовження і розширення програми" теплих кредитів "на 2021 рік", - сказано в ньому.

Відзначається, що в 2020 році програмою скористалися понад 100 тис. Домогосподарств, які залучили понад 1 млрд гривень кредитних коштів на термомодернізацію свого житла.

Всього за 6 років дії програми понад 850 тис. Домогосподарств інвестували в енергоефективні заходи понад 8,6 млрд гривень.

При цьому з державного бюджету їм було виплачено 3,2 млрд гривень компенсацій.

Як повідомляли Українськi Новини, проект державного бюджету на 2021 рік не передбачає окремих програм щодо державної підтримки енергоефективності в житловому секторі.

Фонд енергоефективності хотів заборонити ОСББ брати "теплі кредити" паралельно з участю в програмі фонду.

У грудні 2018 року Україна і ЄС домовилися про виділення 54 млн Еврон фінансування Фонду енергоефективності, а на початку минулого року було підписано угоду про виділення 50 млн євро на фінансування.

 

 
Коментарі (0)