ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Теплоенерго» Дніпропетровська веде боротьбу зі злісними неплатниками

«Теплоенерго» Дніпропетровська веде боротьбу зі злісними неплатниками

У ситуації, коли боржники не повертають кошти навіть після рішення суду, виконавча служба має право накладати арешт на їх особисте майно до того часу, поки людина не сплатить борг.

Комунальне підприємство «Теплоенерго» закликає своїх споживачів розрахуватися з боргами за тепло. З початку опалювального сезону мешканці міста завинили підприємству за тепло майже 14 мільйонів гривень.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Дніпропетровської міськради.

Найбільші боржники мешкають по Запорізькому шосе, 2А (борг понад 306 тисяч гривень),  вулиці Виборзькій, 28Б (понад 287 тисяч гривень), вул. Академіка Янгеля, 22 (понад 284 тисячі гривень), вулиці Робочій, 75 (понад 277 тисяч гривень). Загалом на сьогодні підприємству дніпропетровці завинили 37,8 мільйонів гривень (з урахуванням боргів минулих років).Через несвоєчасні розрахунки своїх споживачів «Теплоенерго» винне за газ та електроенергію 75,7 мільйонів гривень, зазначають на підприємстві.

На своїх злісних неплатників (які не сплачують за рахунками більше ніж 6 місяців) підприємство подає позови в суди. Зокрема, у 2011 році «Теплоенерго» подало 344 позови на злісних неплатників, які заборгували 1,5 мільйони гривень. Загалом з 2007 року до районних судів міста подано 3,898 позовних заяв щодо стягнення заборгованості за спожите тепло на загальну суму 19,5 мільйонів гривень, з яких майже 5 мільйонів гривень вже надійшли на підприємство.

У період судового процессу, якщо боржник добровільно не погашає заборгованість,  суд направляє лист на виконання  судового рішення до відділу державних виконавчих служб районного управління юстиції. За минулий рік районні суди подали до виконавчих служб  345 листів на повернення 1,104 млн гривень. Одразу після  рішення судів   відшкодовуються 40% боргів, у решті випадків повернення заборгованостей може займати декілька років, зазначають на підприємстві. У ситуації, коли боржники не повертають кошти навіть після рішення суду, виконавча служба має право накладати арешт на їх особисте майно до того часу, поки людина не сплатить борг. Наприклад, у 2011 році було арештовано три автомобілів, додають у «Теплоенерго».

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)