ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаТеплокомуненерго гальмують газові розрахунки

Теплокомуненерго гальмують газові розрахунки

У Мінрегіоні наполягають на тому, що у кожному регіоні країни є резерви для підвищення рівня розрахунків теплопостачальних підприємств за газ, тому місцеву владу зобов'язали тримати ситуацію на особистому контролі.

За станом розрахунків теплопостачальних підприємств за спожитий природний газ посилено слідкуватиме місцева влада. Головам Ради Міністрів АР Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій дане відповідне розпорядження, - повідомляє прес-служба Мінрегіону.

За словами очільника Мінрегіону Геннадія Темника, при спожитому обсязі природного газу у жовтні місяці на суму 1,4 млрд грн, теплопостачальні підприємства розрахувалися лише на 300 млн грн.

У жовтні цього року теплопостачальними підприємствами: Одеської області сплачено за спожитий природний газ 972 тис. грн, або 2,7%, при отриманих коштах у сумі 33 млн грн (КП «Теплопостачання м. Одеси» сплатило 2,3 млн грн, або 8,5%, при отриманих коштах у сумі 27 млн грн); Луганської області сплачено 1,1 млн грн або 3,3%, при отриманих коштах у сумі 33 млн грн (Луганське МКП «Теплокомуненерго» при отриманих коштах у сумі 13 млн грн не сплатило жодної гривні за спожитий природний газ); Черкаської області сплачено 1,6 млн грн, або 8,4%, при отриманих коштах у сумі 19 млн грн; Донецької області сплачено 36,4 млн грн, або 30,8%, при отриманих коштах у сумі 118 млн грн (ОКП «Донецьктеплокомуненерго» сплатило 1,1 млн грн, або 5,2%, при отриманих коштах 21 млн грн); м. Севастополь при отриманих коштах у сумі 11 млн грн не сплатив жодної гривні за спожитий природний газ.

«Слід негайно виправити ситуацію та забезпечити належний рівень розрахунків за спожитий природний газ. В кожному регіоні є резерви для підвищення рівня розрахунків, тому головне завдання на сьогодні - детально проаналізувати складові усіх витрат на підприємствах теплопостачання і терміново вжити дієвих заходів щодо зменшення дебіторської заборгованості за отримані послуги теплопостачання усіх категорій споживачів», - наголосив Міністр.

Нагадаємо, за низький рівень розрахунків теплопостачальних підприємств за спожитий природний газ Мінрегіоном було порушено питання щодо вжиття заходів дисциплінарного впливу до керівників цих підприємств. Наразі звільнено з займаних посад кількох керівників теплопостачальних підприємств Донецької та Одеської областей.

 
Коментарі (0)