ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоТеплокомуненерго поставлять газові мінімуми

Теплокомуненерго поставлять газові мінімуми

Уряд затвердив Методику визначення технологічного мінімуму споживання природного газу для об’єктів у сфері теплопостачання. Це забезпечить стале проходження опалювального періоду, запевняють посадовці.

Уряд схвалив постанову, якою затвердив Методику визначення технологічного мінімуму споживання природного газу для об’єктів у сфері теплопостачання. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

За словами першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Григорія Семчука, документ розроблено Міністерством на виконання Національного плану дій на 2013 рік.

Він пояснив, що Методикою передбачено порядок визначення технологічного мінімуму споживання природного газу, необхідного для виробництва теплової енергії для опалення та гарячого водопостачання, з урахуванням певних умов підтримання нормативної температури у приміщеннях споживачів (у закладах охорони здоров’я і дошкільних навчальних закладах +20°C; у загальноосвітніх закладах і житлових будинках +18°C) і температури гарячої води від + 40 до + 44 °C.

Документ поширюється на суб'єктів господарювання у сфері теплопостачання, що використовують природний газ для виробництва теплової енергії для опалення та гарячого водопостачання незалежно від їхньої відомчої належності та форм власності. Перелік суб'єктів господарювання у сфері теплопостачання, для яких має бути встановлений технологічний мінімум споживання природного газу, складається, переглядається та затверджується місцевими держадміністраціями.

«Суб’єкти господарювання у сфері теплопостачання щороку мають визначати технологічний мінімум споживання природного газу та подавати відомості щодо встановлених величин місцевим держадміністраціям та НАК «Нафтогаз України», - сказав Григорій Семчук.

Він додав, що схвалена постанова сприятиме недопущенню повного відключення виробників теплової енергії від газопостачання, що забезпечить стале проходження опалювального періоду.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за 9 місяців поточного року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року споживання природного газу для виробництва теплової енергії в ЖКГ зменшилося на 8%.

 
Коментарі (0)