ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТеплокомуненерго розкритикували за надмірне витрачання «блакитного» палива

Теплокомуненерго розкритикували за надмірне витрачання «блакитного» палива

Міненерго критикує підприємства ТКЕ за перевитрату газу. У відомстві зазначили, у випадку «переопалення» вони отримуватимуть від споживачів менше коштів, ніж вартість наданого ними тепла. При цьому, компенсації відповідно до різниці не передбачено.

Підприємства теплокомуненерго витрачають занадто багато газу в умовах не надто низьких температур. Про це заявив Міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин на селекторній нараді в Кабінеті Міністрів.

«Що стосується ТКЕ: на сьогодні ми споживаємо на 15-20 млн куб. м газу на добу більше, ніж в грудні (за порівняної температури – ред.). Мені незрозуміло, чому ви не відстежуєте температуру довкілля», - сказав він.

Також пан Демчишин наголосив, що, згідно з рішеннями Уряду, споживачі платитимуть за тепло з коригуванням на реальну температуру довкілля.

«Кожен суб'єкт, що виробляє теплову енергію, повинен щодня відстежувати температуру довкілля й температуру теплоносія, - тепер це не просто побажання. Кошти, які ви отримуєте, залежатимуть від температури», - сказав він.

Міністр зазначив, що у випадку «переопалення» у ТКЕ виникатимуть дисбаланси - вони отримуватимуть від споживачів менше коштів, ніж вартість усієї наданої ними теплової енергії.

«Я не знаю, за який рахунок ви збираєтеся це компенсувати. Компенсації відповідно до різниці в тарифах цього року не передбачено», - резюмував він.

Нагадаємо, Мінрегіон проводить селекторну нараду з підприємствами теплокомуненерго щодо перерахунку виставлених населенню рахунків за опалення. На нараді буде визначено термін, за який має здійснюватися перерахунок по платіжках.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
15 Січня 2016 p. 22:16
Отримавши платіжки за грудень споживачі були неприємно здивовані новим видом узаконеного шахрайства: виявляється, що субсидія на опалення повністю скасовується, якщо нарахована сума менша за суму субсидії. Тобто, чиновники можуть штучно написати велику суму субсидії, і таким способом повністю споживачів її позбавити. Так вони і зробили у грудні 2015 року з оплатою за опалення. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Навіть я не міг наперед передбачити , що чиновники-можновладці можуть опуститися до такого наглого способу здирництва та обману...