ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГТеплопостачальники Дніпропетровщини виманили у держави мільйони

Теплопостачальники Дніпропетровщини виманили у держави мільйони

Одне з теплопостачальних підприємств у Дніпропетровській області зайво отримало майже 2,4 млн грн субвенції виділеної з державного бюджету для компенсації різниці в тарифах на послуги теплопостачання.

КП «Транспортування покупної теплової енергії «Теплотранс» незаконно отримало майже 2,4 млн грн субвенції, виділеної з державного бюджету для компенсації різниці в тарифах на послуги теплопостачання, які надавались населенню. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Держфінінспекції.

Згідно з повідомленням, посадові особи підприємства завищили заборгованість із різниці в тарифах, безпідставно збільшивши фактичні витрати на послуги з теплопостачання для населення.

Окрім того, зазначають в ДФІ, на підприємстві не дотримувались законодавства з оплати праці, своєчасно не проводилась претензійно-позовна робота щодо стягнення дебіторської заборгованості, за завищеною вартістю оплачували ремонтно-будівельні роботи. Це призвело до втрати фінансових ресурсів на загальну суму 150 тис. грн.

Зауважимо, відповідні порушення були виявлення ДФІ у період з 1 квітня 2012 року по 31 березня 2014 року.

«За недотримання законодавства з фінансових питань на посадових осіб підприємства складено 7 протоколів про адміністративне правопорушення. Матеріали ревізії передані до УДСБЕЗ ГУ МВС України в Дніпропетровській області» - резюмується у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше на Дніпропетровщині під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності КП «Жовтоводськтепломережа» було виявлено порушення, які призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму понад 665 тис. грн.

 
Коментарі (0)