ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТепловики, борги за газ яких ставлять під загрозу початок опалювального сезону

Тепловики, борги за газ яких ставлять під загрозу початок опалювального сезону

НАК «Нафтогаз України» інформує про виробників тепла, які не виконують вимоги законодавства щодо мінімального рівня розрахунків для отримання газу в межах спецобов’язків
НАК «Нафтогаз України» інформує про виробників тепла, які не виконують вимоги законодавства щодо мінімального рівня розрахунків для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО), про це повідомила пресслужба НАК "нафтогаз Україна".
 
Неналежні розрахунки за газ з боку таких підприємств створюють загрозу для постачання тепла споживачам в опалювальний період, що є абсолютно неприпустимим.
 
Інформація містить, зокрема, дані щодо рівня заборгованості кожного підприємства та мінімальну суму, сплата якої тепловиробником дозволить йому отримувати газ на умовах ПСО.
 
Наразі перелік включає 109 боржників при загальній кількості тепловиробників в Україні (на момент завершення минулого опалювального сезону) в 1316 підприємств.
 
Крім того, є перелік підприємств, які мають заборгованість за договорами про реструктуризацію заборгованості, укладеними з Нафтогазом на виконання Закону України від 3.11.2016 № 1730 «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії».
 
Довідково: урядова постанова № 867 передбачає, що обов’язковими умовами постачання газу виробникам тепла є:
 
· підписання договору з Нафтогазом відповідно до законодавства;
 
· виконання хоча б однієї з умов нижче:
 
- дотримання рівня розрахунків не нижче 90% (з урахуванням непрофінансованих пільг і субсидій та без урахування штрафних санкцій); або
 
- укладення з Нафтогазом та виконання договору про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ у рамках реалізації Закону України від 3 листопада 2016 року № 1730-VIII «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії»; або

- погодження з Нафтогазом та виконавчим органом місцевої ради графіку погашення заборгованості до 2021 року, його дотримання та сплата поточних платежів. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
14 Липня 2020 p. 16:36
Спустошує кишені пересічних споживачів не плата   за  газ,   а   плата   за   воду. ----------------------------Тобто не в тій компослузі імітується діяльність.-------------------------Взагалі ,  враження  таке ,  ніби  розмовами  про  газ  намагаються  затушувати  інші    негаразди,  які  дошкуляють    пересічним   споживачам   набагато  сильніше,  ніж  ціни  на  газ.