ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТепловики достроково погашають заборгованість перед Нафтогазом

Тепловики достроково погашають заборгованість перед Нафтогазом

П’ять із 82 тепловиробних підприємств, з якими були укладені договори про реструктуризацію заборгованості вже повністю достроково погасили борги перед НАК «Нафтогаз України»
П’ять із 82 тепловиробних підприємств, з якими були укладені договори про реструктуризацію заборгованості вже повністю достроково погасили борги перед НАК «Нафтогаз України» у сумі 220,4 млн гривень. 
 
Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз України».
 
Відповідно штрафні санкції, нараховані на заборгованість ПАТ «Київенерго», КП «Здолбунівкомуненергія», КП «Бориславтеплоенерго», КП «Обухіврайтепломережа» та КП «Теплокомуненерго» м.Монастирище на суму 162,4 млн грн, згідно вимог закону повністю скасовано.
 
Всього Нафтогаз уклав з 82 підприємствами 227 договорів про реструктуризацію заборгованості. П’ять з цих підприємств вже повністю погасили заборгованість, ще 39 підприємств здійснюють погашення заборгованості за 70 договорами з випередженням встановлених строків. Інші підприємства, з якими були укладені договори про реструктуризацію заборгованості, здійснюють погашення згідно графіку.
 

«Закон про реструктуризацію заборгованості тепловиробників надає дієві інструменти як постачальникам, так і споживачам газу для врегулювання заборгованості. Завдяки співпраці фахівців Нафтогазу, представників компаній-тепловиробників і місцевої влади нам вдалось створити дієвий механізм погашення заборгованості і, відповідно, списання штрафів та пені. Таким чином, ми цивілізовано врегульовуємо питання заборгованості, не роблячи заручниками споживачів відповідних компаній», – зазначив перший заступник голови правління Нафтогазу Сергій Перелома, коментуючи дострокове погашення заборгованості п'ятьма компаніями. 

 
Коментарі (0)