ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГТепловики можуть отримати відстрочку для частини платежів за газ - Нафтогаз

Тепловики можуть отримати відстрочку для частини платежів за газ - Нафтогаз

Підприємства теплоенергетики зможуть відстрочити частину платежів за газ, використаний у січні-квітні 2021 року для виробництва теплової енергії для населення, до 30 вересня 2021 року
Підприємства теплоенергетики зможуть відстрочити частину платежів за газ, використаний у січні-квітні 2021 року для виробництва теплової енергії для населення, до 30 вересня 2021 року, про це повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз Україна".
 
Відстрочка надаватиметься на різницю між ціною, встановленою в межах спецобов’язків (ПСО, п.13 Постанови КМУ від 19 жовтня 2018 р. № 867), та ціною природного газу, що враховувалася при формуванні тарифу для тепловика (але не нижчою за граничну ціну природного газу для побутових споживачів, що передбачена Постановою КМУ від 9 грудня 2020 р. № 1236).
 
Рішення було прийнято на основі Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води. 
 

Документ було підписано 9 лютого 2021 року між Кабінетом міністрів України, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, НАК «Нафтогаз України» і Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України». 

 
Коментарі (0)