ГоловнаПублікаціїТеплоенергетикаТепловики почали отримувати "листи щастя" від Нафтогазу з вимогою сплатити штрафи

Тепловики почали отримувати "листи щастя" від Нафтогазу з вимогою сплатити штрафи

Вже п’ять теплопостачальних підприємств отримали від державного газопостачальника ГК «Нафтогаз Трейдинг» необґрунтовані листи-вимоги про сплату штрафів за порушення умов довгострокових договорів постачання газу
Вже п’ять теплопостачальних підприємств отримали від державного газопостачальника ГК «Нафтогаз Трейдинг» необґрунтовані листи-вимоги про сплату штрафів за порушення умов довгострокових договорів постачання газу, таку заяву зробили у міжгалузевій асоціації «Укртеплокомуненерго», повідомляє ІА "Україна Комунальна".
 
Згідно з дистами, споживач-теплопостачальник повинен за п’ять робочих днів до початку відповідного розрахункового періоду укласти договір, або додаткові угоди до договорів банківського рахунку щодо здійснення списання коштів з рахунків споживача, куди надходять кошти за послуги теплопостачання, на які використано газ.  
 
«Якщо підприємство ТКЕ не виконує цю вимогу – сплачує штраф у розмірі 10% вартості природного газу за відповідний розрахунковий період. Причому відсутність боргів за газ чи термінів розрахунку до уваги не беруться», - йдеться в заяві.   
 
Так, «листи щастя» із штрафними вимогами від 2,2 до 47,2 млн вже отримали КП «Обухіврайтепломережа» (Київська обл.), ПТМ «Ковельтепло» (Волинська обл.), ДКП «Луцьктепло» (Волинська обл.), ТОВ «Рівнетеплоенерго» (Рівненська обл.) та ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» (Івано-Франківська обл.). Загальна сума вимоги штрафів до цих ТКЕ на сьогодні становить майже 150 млн грн. 
 
«Ці штрафні вимоги ГК «Нафтогаз Трейдинг», окрім того що є нелегітимними в умовах воєнного стану, не мають джерел відшкодування, бо не включаються до тарифів і не списуються за вимогами Закону України №1730 «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення». Відтак, джерелом погашення штрафів ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг» мають стати кошти місцевих бюджетів», - йдеться в заяві.
 

Нагадаємо, Торгово-промислова палата України признала військові агресію росії проти України, форс-мажорними обставинами. Лист було оприлюднено 28 лютого 2022 року, №2024/02.0-7.1.

 
Коментарі (0)