ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаТермін експлуатації блока №3 Запорізької АЕС продовжили ще на 10 років

Термін експлуатації блока №3 Запорізької АЕС продовжили ще на 10 років

ДІЯРУ продовжила термін експлуатації блока №3 Запорізької АЕС на десять років - до 5 березня 2027, його буде включено в мережу найближчими днями.

ДІЯРУ продовжила термін експлуатації блока №3 Запорізької АЕС на десять років - до 5 березня 2027, його буде включено в мережу найближчими днями.

Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) продовжила термін експлуатації блока №3 Запорізької АЕС на десять років - до 5 березня 2027 року.

Про це йдеться в повідомленні "Інтерфакс-України".

Відповідне рішення колегія ухвалила в п'ятницю. Рішення щодо продовження було підтримане більшістю голосів за одного, що утримався.

"Департаменту з питань ядерних установок забезпечити організацію видачі ліцензії ДП НАЕК "Енергоатом" на право здійснення діяльності на етапі життя циклу експлуатації ядерної установки блока №3 Запорізької АЕС", - сказав голова ДІЯРУ Григорій Плачков.

У свою чергу президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський повідомив, що блок №3 Запорізької АЕС буде включено в мережу найближчими днями.

"Сьогодні рецензійна комісія, завтра - пускова нарада. Якщо все нормально пройде, то за три доби він (блок №3 ЗАЕС - ІФ) буде в мережі", - сказав він.

Запорізька АЕС - найбільша в Європі атомна станція за встановленою потужністю. Її шість енергоблоків ВВЕР-1000 побудовані за радянським проектом В-320. Перший енергоблок було введено в експлуатацію в грудні 1984 року, шостий - у жовтні 1995 року.

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України, експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами, загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

 

 
Коментарі (0)