ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїТернопіль атакував річку своїми стоками

Тернопіль атакував річку своїми стоками

У ніч з 10 на 11 травня з каналізаційної мережі м. Тернопіль на очисні споруди комунального підприємства «Тернопільводоканал» потрапили агресивні стоки невідомого походження

У Тернопільській області стався витік агресивних стоків невідомого походження у річку.

Про це повідомляє прес-служба МНС.

Як зазначається у повідомленні, до міністерства надійшла інформація, що в ніч з 10 на 11 травня з каналізаційної мережі м. Тернопіль на очисні споруди комунального підприємства «Тернопільводоканал» потрапили агресивні стоки невідомого походження, через які на ділянках біологічної очистки «активним мулом» сталося вимирання очисних мікроорганізмів.

Внаслідок втрати очисної можливості зі споруд до р. Серет, за розрахунками працівників КП «Тернопільводоканал», потрапило до 40 тис. куб. м недостатньо очищених міських стічних вод.

Для проведення експертних досліджень фахівцями районної СЕС та державної екологічної інспекції області взято проби води з р. Серет, результати яких будуть готові 15 травня. Ситуація знаходиться на контролі Територіального управління МНС у Тернопільській області, повідомляють у міністерстві.

Нагадаємо, це вже не перша подібна НП у регіоні. Як повідомляла «У.К.» на початку березня, Тернопільською міжрайонною природоохоронною прокуратурою було завершено розслідування кримінальної справи стосовно посадовця комунального підприємства одного з райцентрів області за ч. 2 ст. 367 КК України. Виконуючи обов‘язки директора підприємства, службовець не забезпечив належну охорону навколишнього природного середовища, внаслідок чого водоканал здійснив наднормативне скидання забруднюючих речовин у місцеву річку та заподіяв матеріальної шкоди державі в розмірі понад 148 тисяч грн.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)