ГоловнаВідеорепортажАльтернативна енергетикаТЕС вперше виробили більше електроенергії, ніж АЕС

ТЕС вперше виробили більше електроенергії, ніж АЕС

Обмеження від Міненерго – це еквівалент потужності усієї Рівненської АЕС

Надвечір середи, 27 травня, працююча потужність вугільних теплових електростанцій обігнала працюючу потужність атомних електростанцій. Це вперше в історії України, щоб у весняно-осінній період ТЕС виробляли електроенергії більше за АЕС.

Про це свідчить графік виробництва електроенергії ОЕС України.

Як зазначив голова комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус у себе на Facebook, працююча потужність вугільних ТЕС склала 7 243 МВт, а працююча потужність АЕС  – 6 663 МВт.

"Це стало наслідком того, що напередодні Міністерство енергетики змусило "Енергоатом" ще зменшити роботу своїх блоків, хоча наявна потужність, яка може працювати, складає 9 490 МВт. Таким чином обмеження "Енергоатому" склало 2 827 МВт – це потужність всієї Рівненської АЕС, або на 41% більше потужності Хмельницької АЕС. Загалом під обмеженнями зараз 9 блоків – на усіх АЕС", – заявив він.

Глобальні зміни на ринку електроенергії України почалися з введенням карантину. Обсяги виробництва найдешевшої – атомної – енергії почали впевнено знижуватися в середині березня, а компенсувала падіння в балансі набагато дорожча теплова енергетика.

Ситуація продовжила погіршуватися у середині квітня – після призначення Ольги Буславець в.о. міністра енергетики – її пов'язують з олігархом Рінатом Ахметовим, який володіє 70% українських ТЕС.

 

 
Коментарі (0)