ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаТЕС знову виробляють більше електроенергії, ніж «Енергоатом»

ТЕС знову виробляють більше електроенергії, ніж «Енергоатом»

Виробництво електроенергії на ТЕС знову перевищила генерацію "Енергоатому" В об'єднаній енергосистемі України (ОЕС) 10 листопада виробництво електроенергії тепловими станціями (ТЕС) в години пікового навантаження перевищило генерацію атомних станцій НАЕК

 

Виробництво електроенергії на ТЕС знову перевищила генерацію "Енергоатому" В об'єднаній енергосистемі України (ОЕС) 10 листопада виробництво електроенергії тепловими станціями (ТЕС) в години пікового навантаження перевищило генерацію атомних станцій НАЕК "Енергоатом".

Про це глава комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook.

"Вчора в українській енергосистемі відбулося явище, яке трапляється досить рідко: обсяги виробництва теплової генерації (ТЕС) перевищили обсяги генерації" Енергоатому ", - зазначив нардеп.

Герус пояснив, що в останні дні спостерігається значне зростання споживання електроенергії, проте на АЕС продовжує працювати тільки 10 блоків з 15 і весь додатковий попит покриває теплова генерація.

"Вчора в годину максимального споживання частка" Енергоатома "становила 38,89%, а частка теплової генерації (вугільних електростанцій) склала 39,84%. Не допомагає системі і" зелена "генерація, адже вона працює в залежності від погодних умов, а не від потреб енергосистеми ", - уточнив Герус.

Глава парламентського комітету також звернув увагу, що зі зниженням частки атомної генерації та збільшенням частки теплової спостерігається різке підвищення ціни електроенергії на ринку на добу вперед.

"На завтра в ОЕС України ціна становить 1,69 грн, це рекорд за рік і це на 30-35% більше, ніж середня ціна за 9 місяців. З огляду на, що на антрацитових блоках запасів палива лише на кілька днів, ситуація нагадує вересень минулого року. З цієї ситуації можна зробити очевидний висновок: чим менше "Енергоатому" в системі - тим вище ціна електроенергії ", - констатував Герус.

 

 
Коментарі (0)