ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаТестове від'єднання енергосистеми України від Росії та Білорусі заплановано на лютий

Тестове від'єднання енергосистеми України від Росії та Білорусі заплановано на лютий

На наступному тижні, буде заслухано оцінку ризиків кожним з учасників та обговорено прогнозний перелік обладнання, що буде залучено в період роботи ОЕС в ізольованому режимі.
Тестова робота енергосистеми України при від'єднанні від Росії та Білорусі запланована на лютий 2022 року.
 
Про це розповіли під час чергового засідання Робочої групи щодо супроводження процесу інтеграції об'єднаної енергетичної системи України з об'єднанням енергетичних систем держав – членів Європейського Союзу.
 
"Тестова робота енергосистеми в ізольованому режимі запланована на лютий 2022 року. Учасники погодилися, що варто бути готовими до ситуації, коли із незалежних від української сторони причин, в ізольованому режимі вітчизняним ОЕС доведеться попрацювати довше, ніж три дні", - розповіли в Міністерстві енергетики.
 
На наступному тижні, буде заслухано оцінку ризиків кожним з учасників та обговорено прогнозний перелік обладнання, що буде задіяне в період роботи ОЕС в ізольованому режимі.
 
"Це дуже серйозний виклик. Тому розрахунок усіх величин повинен бути зроблений з відповідним запасом", - говориться у повідомлені.
 
Щодо термінів, учасники робочої групи погодилися, що потрібно максимально їх скоротити, врахувавши усі, як внутрішні, так і зовнішні виклики та загрози.
 

Для мінімізації внутрішніх ризиків потрібно здійснити належний ремонт обладнання та вирішити питання із забезпеченням паливом. 

 
Коментарі (0)