ГоловнаПослугиФінансування ЖКГУряд вимагає запастись газом для стабільної зими

Уряд вимагає запастись газом для стабільної зими

Кабмін поставив умови «Нафтогазу» щодо обсягів природного газу в підземних сховищах для проходження опалювального сезону. Крім того, уряд доручив провести заходи щодо зменшення заборгованості за газ протягом осінньо-зимового періоду.

Кабінет Міністрів доручив НАК «Нафтогаз України» закачати у вітчизняні газові сховища 17 млрд куб. м природного газу до 1 листопада цього року для проходження опалювального сезону. Відповідне рішення закріплено в розпорядженні Кабінету Міністрів №809, яке оприлюднено на сайті уряду.

«Забезпечити закачування в підземні сховища природного газу в обсязі не менше 17 млрд кубометрів для стабільного проходження осінньо-зимового періоду до 1 листопада 2015 року», - зазначається в урядовому документі.

Також, згідно з рішенням уряду, протягом опалювального сезону необхідно провести низку заходів, спрямованих на погашення боргів за спожитий газ та недопущення накопичення нових сум заборгованості.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міненерго наголошує на необхідності підписання нового договору на імпорт російського газу. У відомстві сподіваються, що черговий раунд тристоронніх переговорів за участю України, РФ та ЄС відбудеться наприкінці літа.

 
Коментарі (0)