ГоловнаНовини ЖКГЖитлоТимчасове модульне містечко “Дубки” відкрили у місті-герої Ірпінь

Тимчасове модульне містечко “Дубки” відкрили у місті-герої Ірпінь

Містечко складається з 88 житлових модулів, розрахованих на 352 особи. У містечку є туалетні і душові кімнати (окремо чоловічі та жіночі), їдальні та інші зони загального користування.
Тимчасове модульне містечко було відкрито 13 серпня у місті-герої Ірпінь Київської області на території санаторію “Дубки”, про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.
 
Містечко складається з 88 житлових модулів, розрахованих на 352 особи. У містечку є туалетні і душові  кімнати (окремо чоловічі та жіночі), їдальні та інші зони загального користування. Там проживатимуть особи, які втратили житло внаслідок бойових дій. Перелік осіб для заселення формують громади.
 
У цьому містечку вперше додали багато елементів, які важливі для комфортного життя:
  • бібліотека-навчальна зала з ноутбуками для уроків та за потреби офлайн-навчання;
  • кардіозона, де розміщені тренажери та інше спортивне обладнання; 
  • вулична фітнес-зона;
  • пандуси;
  • альтанки та впорядкована територія санаторію “Дубки”.
За словами Міністра, нині фокус на деокупованих громадах. Саме зараз такі модулі потрібні громадам для тих, кого ворог позбавив житла. Олексій Чернишов зазначив, що Уряд зараз активно напрацьовує середньострокові та довгострокові варіанти вирішення житлових потреб та відновлення пошкодженого житлового фонду на деокупованих територіях.
 
Також Міністр висловив вдячність міжнародним партнерам та друзям, зокрема Уряду Польщі, які у такий складний для України час надають підтримку нашим біженцям та долучаються до розміщення ВПО на території України.
 
Нагадаємо, що раніше такі модульні містечка були відкриті у Львові, Бородянці, Бучі та Макарові.
 

У кожному містечку присутні 88 житлових модулів, розрахованих на 352 людини. У містечку є туалетні і душові  кімнати (окремо чоловічі та жіночі), їдальні та дитячі/навчальні. Утримання містечка бере на себе місцева влада. 

 
Коментарі (0)