ГоловнаНовини ЖКГЖитлоТимчасове модульне містечко відкрили в селищі Макарів Київської області

Тимчасове модульне містечко відкрили в селищі Макарів Київської області

Міністерство розвитку громад та територій України відкрило тимчасове модульне містечко в селищі Макарів Київської області
Міністерство розвитку громад та територій України відкрило тимчасове модульне містечко в селищі Макарів Київської області, про це повідомила пресслужба міністерства.
 
«Сьогодні відкриваємо восьме модульне містечко — у Макарові. Проінспектував готовність. Іще над 15 модульними містечками ведемо роботи в деокупованих областях. Модульне житло тимчасове, турбота — не тимчасова», — говориться у повідомлені.
 
За повідомленням Міністерства, нині фокус саме на деокупованих громадах. Саме зараз такі модулі потрібні громадам для тих, кого ворог позбавив житла. 
 
Кабмін зараз напрацьовує середньострокові та довгострокові варіанти вирішення житлових потреб та відновлення пошкодженого житлового фонду на деокупованих територіях.
 
Також у міністерстві висловив вдячність міжнародним партнерам та друзям, зокрема Уряду Польщі, які у такий складний для України час надають підтримку нашим біженцям та долучаються до розміщення ВПО на території України.
 
Нагадаємо, що раніше такі модульні містечка були відкриті у Львові, Бородянці та Бучі.
 

У кожному містечку присутні 88 житлових модулів, розрахованих на 352 людини. У містечку є туалетні і душові  кімнати (окремо чоловічі та жіночі), їдальні та дитячі/навчальні. Утримання містечка бере на себе місцева влада. 

 
Коментарі (0)