ГоловнаНовини ЖКГЖитлоТисяча учасників АТО отримали землю на Одещині

Тисяча учасників АТО отримали землю на Одещині

Понад 1300 Га одеських земель було виділено військовослужбовцям, що приймали участь у бойових діях на сході країни.

З 1547 учасників АТО, які звернулись до Головного управління Держгеокадастру в Одеській області із заявами на землю, 1015 військових отримали дозволи на розробку землевпорядної документації для відведення ділянок у власність. Військовослужбовцям відведуть землі загальною площею понад 1362,7 гектара. Інші звернення знаходяться на стадії розгляду.

Найбільшу кількість звернень отримали у Комінтернівському (324), Татарбунарському (203), Овідіопольському (167), Ананьївському (137), та Великомихайлівському (92) районах. Землевпорядники розглядають усі клопотання військових у максимально стислі терміни та у першочерговому порядку.

Учасники АТО використають 676 ділянок площею 1324,29 га для ведення особистого селянського господарства. Ще 339 ділянок площею 38,42 га призначені для ведення садівництва.

Завершили процедуру оформлення землі у власність 99 військових, які отримали ділянки загальною площею 106,34 гектара.

Військовослужбовці, які вирішили отримати земельні ділянки на території Одеської області, можуть ознайомитись з переліком вільних земель на офіційному сайті Головного управління Держгеокадастру у Одеській області. Земельні масиви зарезервовані виключно для потреб учасників АТО.

Нагадаємо, як повідомив раніше Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, учасникам АТО та вимушеним переселенцям будуть видавати пільгові довгострокові кредити для будівництва житла в сільській місцевості. Відповідна постанова «Про внесення змін до Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі» затверджена Кабінетом Міністрів. 

Окрім того, збільшено граничний розмір кредиту, який розрахований з урахуванням інфляційних процесів в державі.

 
Коментарі (0)