ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаТорік споживачі отримали близько 117 тис грн за неякісне електропостачання

Торік споживачі отримали близько 117 тис грн за неякісне електропостачання

За даними НКРЕКП, в минулому році компенсації повинні були отримати майже 120 тисяч споживачів.

За даними НКРЕКП, в минулому році компенсації повинні були отримати майже 120 тисяч споживачів.

Майже 1 тисяча споживачів отримали компенсацію за недотримання стандартів якості електропостачання на загальну суму 116 950 грн. Питання щодо компенсацій для ще 120 тисяч споживачів вирішиться після перевірок НКРЕКП.

Про це повідомляє  УНН з посиланням на прес-центр регулятора.

“Майже 1 тисяча споживачів отримали компенсацію від електроенергетичних компаній за недотримання гарантованих стандартів якості електропостачання. Питання щодо компенсацій ще 120 тисячам споживачів буде вирішено після перевірок НКРЕКП”, — йдеться у повідомленні

У 2017 році компенсації були надані 8-ма компаніями 913 споживачам на загальну суму 116 950 грн, з них 90% надано ПАТ “Одесаобленерго” та ПрАТ “Київобленерго”.

Водночас, за даними НКРЕКП, у 2017 році компенсації повинні були отримати майже 120 тисяч споживачів.

“Враховуючи це, НКРЕКП у 2018 році при здійсненні перевірок особливу увагу приділятиме виконанню компаніями вимог Порядку щодо надання компенсацій споживачам. У разі підтвердження порушення компанії зобов’яжуть надати споживачам компенсації у подвійному розмірі. Крім цього відповідно до Порядку Комісія ухвалить рішення щодо вилучення зі структури тарифів на передачу електричної енергії місцевими (локальними) електромережами та/або постачання електричної енергії за регульованим тарифом коштів у п’ятикратному розмірі від суми невиплаченої компенсації”, — звернули увагу у НКРЕКП.

У комісії також нагадали, що споживачі мають право на компенсації за недотримання мінімальних стандартів та вимог до якості обслуговування при наданні послуг з розподілу та постачання природного газу.

Як повідомлялося раніше, НКРЕКП розпочала лібералізацію ринку електричної енергії.

Нагадаємо, раніше в підкомітеті з питань електроенергетики та транспортування енергії Комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу заявили, що запровадження в Україні ринку електроенергії дозволить врегулювати питання вартості вугілля та ядерне паливо.

 

 
Коментарі (0)