ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТранзит газу в Європу збільшився

Транзит газу в Європу збільшився

У cерпні збільшився транзит природного газу в країни Західної Європи більш ніж на 30%. Такі дані оприлюднив головний газотранспортний оператор України.

У серпні 2013 року ПАТ «Укртрансгаз» протранспортувало в країни Західної Європи 7,1 млрд куб. м блакитного палива, що на 32% або 1,7 млрд куб. м більше за показники аналогічного періоду минулого року. Про це «Україні комунальній» повідомили у прес-службі товариства.

Втім, за 8 місяців 2013 року через територію України в країни Західної Європи та СНД протранспортовано 54,4 млрд куб. м природного газу, що на 3,1%  менше за аналогічний період минулого року.

За інформацією компанії, з початку 2013 року, в газотранспортну систему України з Російської Федерації надійшло 15,3 млрд куб. м природного газу, що на 29% або 6,1 млрд куб. м менше за показники аналогічного періоду минулого року.

У ПАТ «Укртрансгаз»  заявляють, що всі заявки країн-імпортерів виконуються у повному обсязі та в зазначені строки.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше глава правління ПАТ «Укртрансгаз» Сергій Винокуров  заявляв, що добове закачування газу в підземні сховища України у вересні 2013 року складе близько 150 млн куб. За його словами при збереженні закачування в таких щодобових обсягах, в опалювальний сезон Україна увійде з запасами в сховищах близько 17 млрд куб м газу.

 
Коментарі (0)