ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТранзит російського газу тане на очах

Транзит російського газу тане на очах

Транзит російського газу через територію України стрімко падає. За минулий місяць порівняно з аналогічним періодом 2013 року поставки скоротилися на 17%.

Транзит російського газу через територію України в країни Європи в червні 2014 року скоротився на 17,26% порівняно з червнем 2013 року - до 5,9 млрд куб. м. Про це йдеться в повідомленні оператора газотранспортної системи «Укртрансгаз».

Згідно з повідомленням, транзит російського газу через територію України в країни ЄС за перше півріччя 2014 року скоротився порівняно з аналогічним періодом минулого року на 8% - до 35,15 млрд кубометрів.

Нагадаємо, транзит російського газу через територію України в країни Європи в січні-травні 2014 року скоротився на 5% у порівнянні з аналогічним періодом 2013 року - до 30,5 млрд куб. м.

Згідно з транзитним контрактом між Україною і Росією, «Газпром» зобов'язаний щорічно прокачувати через територію України не менше 110 млрд кубометрів природного газу, в іншому випадку, якщо російська компанія не виконує цієї умови, вступає в силу положення «транзитируй або плати». «Газпром» жодного разу не виконував цю умову, при цьому обсяги транзиту падають вже протягом останніх чотирьох років.

 
Коментарі (0)