ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГТретина українців отримують неофіційну зарплату

Третина українців отримують неофіційну зарплату

Опитування, які регулярно проводить Центр Разумкова, дозволяють побачити реальну картину того, що відбувається в нашій країні.

 

Опитування, які регулярно проводить Центр Разумкова, дозволяють побачити реальну картину того, що відбувається в нашій країні. Так, за станом на початок літа поточного року, більшість українців були влаштовані на роботу офіційно, а їхня зарплата була «білою». Тим часом більше 36% зізналися в тому, що частина від встановленого окладу все ж отримують в конверті.

Більше 63% громадян працювали за договором або були влаштовані на роботу з дотриманням усіх вимог нашого трудового законодавства. Але це не заважає керівникам платити зарплату в конверті, щоб зменшити кількість сплачуваних податків. В опитуванні брали участь 2017 чоловік, географія опитування - вся країна, метод, який обрали для отримання максимально достовірних результатів - інтерв'ю.

Тим часом за даними, які надала Державна служба статистики, у другому півріччі поточного року неофіційно працюють понад 3,2 млн осіб. За підрахунками, ця кількість становить трохи більше 20% всього працюючого населення України.

Раніше повідомлялося, по кому в Україні в першу чергу вдарить підвищення мінімальної зарплати.

 

 

 
Коментарі (0)