ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаТрипільську ТЕС сподіваються відновити

Трипільську ТЕС сподіваються відновити

Попри попередню заяву про повне знищення станції, у Центренерго вважають, що її можна відновити

 

Росіяни завдали потужного удару по Трипільській ТЕС під Києвом. Попри попередню заяву про повне знищення станції, у Центренерго вважають, що її можна відновити.

Голова наглядової ради ПАТ "Центренерго" Андрій Гота розповів, що втрата цього енергооб'єкта відчуватиметься в період пікових навантажень. Трипільська ТЕС, за його словами, давала "маневрову генерацію", тобто дозволяла балансувати енергосистему регіону.

"Я сподіваюсь, що кияни не відчують на сьогодні (наслідків – ред.). Але це вже питання не тільки до нас, а всієї енергосистеми України. На сьогодні я маю інформацію, що ситуація стабільна", – зазначив Гота.

Станції завдано значної шкоди – росіянам вдалося зруйнувати енергоблоки. Однак, за словами Андрія Готи, у компанії вже стикалися з необхідністю у короткий термін проводити ґрунтовні ремонти на цьому об'єкті. Торішнього серпня Центренерго зіткнулася із зупинкою всіх блоків, але встигла підготувати ТЕС до опалювального сезону.

"І ми за декілька місяців вже входили в зиму майже з максимальною потужністю. Тому ми знаємо як відновлювати з нуля та орієнтовні терміни. Але назвати ці терміни не можу в силу об'єктивних причин", - пояснив Голова наглядової ради ПАТ "Центренерго".

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Коментарі (0)