ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТрубоукладач «Північного потоку - 2» знову потрапив під санкції США

Трубоукладач «Північного потоку - 2» знову потрапив під санкції США

Російська баржа «Фортуна» та її власник - компанія «КВТ-РУС» - потрапили в ще один список санкцій США

 

Російська баржа «Фортуна» та її власник - компанія «КВТ-РУС» - потрапили в ще один список санкцій США. Судно укладає труби на останньому морській ділянці «Північного потоку - 2».

Санкції проти «Фортуни» і «КВТ-РУС» ввели в рамках закону про захист енергетичної безпеки Європи (PEESA), повідомила прес-служба американського Мінфіну.

У січні США вже включили судно до списку санкцій відповідно до закону «Про протистояння противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA). Їх затвердив колишній президент Дональд Трамп. Восени 2020 року американська влада оголосила, що під санкції потраплять не тільки судна-трубоукладчики, але і компанії, що надають їм різні послуги, включаючи модернізацію або установку нового обладнання.

22 лютого прес-секретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі заявила, що США продовжать відслідковувати діяльність з будівництва та сертифікації газопроводу. Рішення про нові санкції будуть приймати, виходячи з ситуації. До кінця 2019 року прокладкою труб для «Північного потоку - 2» займалася швейцарська компанія Allseas. Через загрозу американських санкцій вона відмовилася продовжувати будівництво.

 

 

 
Коментарі (0)