ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТуреччина вимагає більше газу транзитом через Україну

Туреччина вимагає більше газу транзитом через Україну

Туреччина переконана, що ситуація в Україні не вплине на проходження опалювального сезону на її теренах. Однак бачить певні ризики, тому просить «Газпром» збільшити поставки газу по «західному маршруту» через Україну.

Туреччина просить «Газпром» збільшити поставки газу по «західному маршруту» через Україну. Про це повідомив Міністр енергетики і природних ресурсів Туреччини Танер Йилдиз, - інформує «Інтерфакс-Україна».

Зокрема, чиновник зазначив, що це викликано збільшенням потреби країни в «блакитному» паливі через настання зими. «У деяких регіонах Туреччини споживання газу влітку і взимку розрізняється в 22 рази», - підкреслив він.

При цьому пан Йилдиз сказав, що криза в Україні не вплине на ситуацію взимку в Туреччині. Однак можливі деякі ризики. Так як Туреччина бере 12,5% природного газу, який використовується для виробництва електроенергії, з «західного маршруту» - через Болгарію і Румунію.

«Як відомо, нам надходить газ через два трубопроводи. Через «Блакитний потік» - там проблем немає. Однак на сьогоднішній день добова поставка по «західному маршруту» повинна бути 42 млн кубометрів, але на сьогоднішній день вона становить 26-28 млн кубометрів. Я сподіваюся, що «Газпром» в найближчі строки компенсує цей обсяг. Ми передали їм своє прохання. Щоб хоча б контрактні зобов'язання були виконані повністю. І особливо в зимовий період в рамках нашого стратегічного партнерства в сфері природного газу, ми надамо один одному потрібне сприяння», - зазначив він.

Нагадаємо, місяць тому, до того, як поставки були знижені, «Газпром» обіцяв, що цього року поставить до Туреччини 30 млрд кубометрів.

 
Коментарі (0)