ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТуреччина заблокувала танкери з американським газом для України

Туреччина заблокувала танкери з американським газом для України

Україна зацікавлена ​​в можливості поставок американського скрапленого газу на свій ринок через Чорне море, проте поки цей проект стримується небажанням Туреччини

Україна зацікавлена ​​в можливості поставок американського скрапленого газу на свій ринок через Чорне море, проте поки цей проект стримується небажанням Туреччини пропускати LNG-танкери через протоку Босфор.

Про це повідомив глава НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв в інтерв'ю Wall Street Journal. "Ми сподіваємося, що нові дипломатичні зусилля США дозволять вирішити цю проблему", - цитує слова Коболєва Інтерфакс-Україна. Він також підтвердив, що обговорював можливість таких поставок під час свого візиту в США в складі делегації, очолюваної президентом України Петром Порошенко.

У Нафтогазі України додатково вказали, що переміщення через Босфор більш небезпечних вантажів дозволено. Нагадаємо, що США почали регулярні поставки скрапленого газу в Північну Європу, таким чином забезпечуючи диверсифікацію постачальників газу і забезпечуючи енергетичну безпеку Європи.

Раніше повідомлялося, що до Польщі прибув перший танкер зі скрапленим газом з США, що розцінюється як важливий крок на шляху до досягнення енергетичної незалежності Варшави від поставок з Росії.

 

 
Коментарі (0)