ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЗа минулий рік виробники ВДЕ сплатили майже 20 млрд грн податків

За минулий рік виробники ВДЕ сплатили майже 20 млрд грн податків

За даними державної податкової служби України, сума сплачених податків виробниками електроенергії з ВДЕ у 2019 році становила 19,77 млрд грн

За даними державної податкової служби України, сума сплачених податків виробниками електроенергії з ВДЕ у 2019 році становила 19,77 млрд грн.

Про це йдеться на сторінці Української асоціації відновлювальної енергетики.

З початку 2009 року до кінця 2019 року, до бюджетів усіх рівнів було перераховано 93,62 млрд грн, що робить сектор альтернативної енергетики одним з найбільших за обсягами податкових відрахувань. Обсяги відрахувань зростають майже щороку.

До порівняння, робота вугільної генерації минулого року забезпечила у три рази менше відрахувань до держбюджету, аніж альтернативна енергетика. Суму податкових надходжень від ТЕС та ТЕЦ становила 6,55 млрд грн у 2019 році. Всього ж за 10 років вугільна генерація принесла до держбюджету майже вдвічі менше коштів, аніж ВДЕ – 48,24 млрд грн.

«В альтернативну енергетику щороку вкладаються мільярди євро інвестицій, це одна з небагатьох галузей, що допомагає залучати кошти до України, а не виводити їх за кордон. З розвитком галузі, зростають надходження до державного бюджету, з’являються нові робочі місця. Це та індустрія, що показує усьому світу, що в Україні може існувати чесний та сучасний бізнес», — коментує голова Української асоціації відновлюваної енергетики Олександр Козакевич.

Розвиток сектору альтернативної енергетики є довгостроковим енергетичним та екологічним пріоритетом для України, що передбачено вітчизняним законодавством та участю у міжнародних угодах. У довгостроковій перспективі використання ВДЕ є запорукою енергетичної незалежності України та стабільності енергомережі, що потребує заміщення застарілих і нестабільних АЕС та ТЕС.

 

 
Коментарі (0)