ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ 2024 році посиляться вимоги для виходу на пенсію

У 2024 році посиляться вимоги для виходу на пенсію

Уряд України планує посилити вимоги до отримання пенсії для громадян, щоб підштовхнути українців до того, щоб виходити на пенсію вчасно

 

Уряд України планує посилити вимоги до отримання пенсії для громадян, щоб підштовхнути українців до того, щоб виходити на пенсію вчасно.

Згідно з інформацією, опублікованою в Інформаторі та посилаючись на всеукраїнську редакцію видання, пенсійні вимоги будуть змінені відповідно до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

За новими правилами, ті, хто досяг 60 років, повинні мати стаж не менше 31 року для отримання пенсії. Особи віком від 21 до 31 року стажу матимуть можливість виходити на пенсію у 63 роки. Закон передбачає збільшення вимог до стажу впродовж наступних чотирьох років, що призведе до необхідності найменше 35 років стажу для отримання пенсії.

Також передбачено, що ті, хто не працює офіційно, можуть вносити внески до Пенсійного фонду добровільно, платячи 22% від мінімальної зарплати. З початку 2024 року ця сума становитиме 1474 гривні. Збільшення стажу та можливість добровільних внесків дозволять громадянам розраховувати на пенсію, яка наблизиться до мінімального розміру. На сьогодні цей розмір становить 2093 грн, а з 1 січня наступного року збільшиться до 2361 грн.

 

 

 
Коментарі (0)