ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУ 2050 р. в електрогенерацію з різних джерел енергії буде залучено 11,5 трлн доларів інвестицій

У 2050 р. в електрогенерацію з різних джерел енергії буде залучено 11,5 трлн доларів інвестицій

Видання «Bloomberg» прогнозує, що у 2050 році в електрогенерацію з різних джерел енергії буде залучено 11,5 трлн доларів інвестицій, з яких 8,4 трлн доларів припадатиме на вітрову та сонячну енергетику
Видання «Bloomberg» прогнозує, що у 2050 році в електрогенерацію з різних джерел енергії буде залучено 11,5 трлн доларів інвестицій, з яких 8,4 трлн доларів припадатиме на вітрову та сонячну енергетику, повідомляє прес-служба Держенергоефективності.
 
Очікується, що до 2050 року майже 50% всієї електроенергії в світі буде вироблено саме сонячними та вітроелектростанціями. Цьому сприятиме здешевлення технологій та обладнання для таких електростанцій, а також електроакумулюючих систем.
 
За прогнозами експертів, вартість встановлення СЕС знизиться на 71% протягом наступних 30 років, а ВЕС– на 58%.
 
У той же час, ціна на електроакумулюючі системи вже впала на 80% порівняно із 2010 роком й продовжує знижуватися.
 

Таким чином, встановлення нових сонячних та вітрових електростанцій ставатиме все більш прибутковою справою, а розвиток сфери електроакумулюючих систем дозволить вирішити питання із накопиченням енергії та балансуванням енергосистеми. 

 
Коментарі (0)