ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024У 5% українських міст опалювальний сезон так і не розпочався

У 5% українських міст опалювальний сезон так і не розпочався

Запуск опалювального сезону, забезпечення подачі тепла в будинки громадян - пряма відповідальність конкретного міського голови

Запуск опалювального сезону, забезпечення подачі тепла в будинки громадян - пряма відповідальність конкретного міського голови. Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час «Години запитань до уряду» у Верховній Раді.

Він зазначив, що підготовка до опалювального сезону повинна починатися відразу після закінчення попереднього періоду. Більш того, уряд зі свого боку повністю забезпечило ресурсну базу - в сховищах достатньо газу, щоб придбати його і забезпечити людей.

«В рамках децентралізації ми передали 4 млрд дол. До місцевих бюджетів. Цього достатньо, щоб провести своєчасну підготовку, погасити попередні борги, - сказав Гройсман. - Уряд ще 5 жовтня прийняв рішення про початок опалювального сезону».

Глава Кабміну підкреслив, що поки немає ніяких вимог про передоплату за енергоносії. Зате є програма субсидій, яка захищає людей, для яких комунальні послуги є дорогими. Так само є можливість реструктуризації боргів за енергоносії.

«Але міські голови дозволяють нехтувати інтересами людей і кивають на уряд, - сказав Володимир Гройсман. - У нас все міста в однакових умовах. Але в 95% міст опалювальний сезон стартував, а в 5% - ні. Значить, є проблеми - в тому числі в управлінні».

 

 
Коментарі (0)