ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ автобан Київ-Одеса планують вкласти 1 млрд доларів

У автобан Київ-Одеса планують вкласти 1 млрд доларів

На будівництво автобану з Києва до Одеси необхідно 1 мільярд доларів, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман

 

На будівництво автобану з Києва до Одеси необхідно 1 мільярд доларів, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час інспекції автодоріг, пише ABCnews, посилаючись на УНІАН.

"Це питання (створення автобану з Києва до Одеси) не одного року. Також питання про гроші. Автобан вимагає не менше одного мільярда доларів. Тому ми ведемо переговори з міжнародними фінансовими організаціями для того, щоб залучати додаткові кошти", - сказав він.

Гройсман повідомив, що в наступному році на дорогу Київ-Одеса буде направлено 2,5 мільярда гривень фінансових організацій. Прем'єр додав, що зараз на дороги витрачаються гроші українських платників податків (Дорожнього фонду) і міжнародних фінансових організацій.

Як повідомлялося, в лютому цього року уряд виділив на ремонт доріг додатково 550 мільйонів гривень, з яких 300 мільйонів гривень направлено на трасу Київ-Чоп, а 250 мільйонів гривень - на трасу Київ-Одеса.

Виконуючий обов'язки глави "Укравтодору" Славомир Новак розраховує, що компанія "Альтком", яка в 2013 році виграла тендер на капітальний ремонт на ділянці автомобільної дороги M05 Київ-Одеса, але до сих пір ремонт не завершила, в цьому році закінчить роботи на цій трасі .

 

 
Коментарі (0)