ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ березні Україна «перебрала» газу

У березні Україна «перебрала» газу

За березень 2015 року ліміти використання газу перевищені на 16%. Підприємства та населення використали 3,5 мільярди кубометрів газу.

Українські промислові підприємства, бюджетні установи, теплокомуненерго та населення використали за березень 2015 року 3,5 млрд куб. м природного газу (за березень минулого року – 3,9 млрд куб. м). Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі НАК «Нафтогаз».

Згідно з повідомленням, споживачі України за категоріями, встановленими Постановою Уряду від 09.07.2014 р. №296 (промисловість, ТКЕ, бюджетні установи) перевищили ліміти використання природного газу на 16% (за підсумками лютого 2015 року перевищення склало близько 12%). Зазначені категорії спожили 2,033 млрд куб. м газу при запланованому обсязі 1,748 млрд куб. м. Населення використало за березень 1,5 млрд куб. м (на 13% менше, ніж за відповідний період минулого року). Всі дані наведені без врахування АР Крим.
 
Найбільше перевищення лімітів, встановлених Постановою №296, спостерігалось у Рівненській (+235%), Черкаській (+114%) та Харківській (+39%) областях. Чотири регіони використали менші обсяги, ніж встановлено лімітами, а 9 регіонів – дотримувались лімітів або незначно їх перевищили.
 
Зокрема, менше лімітів споживали Закарпатська (-11%) та Житомирська (-4%) області. 
 
Продовжується перевищення лімітів у промисловості (+22%) та на підприємствах ТКЕ (+14%). Бюджетні установи використали на 21% газу менше за встановлену норму.
 
Нагадаємо, що постановою були встановлені ліміти на рівні 70-90% споживання зазначеними категоріями у відповідному періоді минулого року. Постанова №296 не встановлює плану споживання для населення.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Польща закликала об'єднати енергосистеми України і ЄС в усіх напрямках енергетики - газ, електроенергія, нафта. Посол сусідньої країни вважає, що зараз для цього є всі можливості.

Такі останні новини Черкас у галузі теплоенергетики міста. Зараз Черкаська ТЕЦ та КП «Черкаситеплокомуненерго» - основні теплогенеруючі підприємства обласного центру. В умовах економічної кризи питання оптимізації їх роботи наразі є дуже важливим.

 
Коментарі (0)