ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025У будинках Києва активно встановлюють індивідуальні теплові пункти

У будинках Києва активно встановлюють індивідуальні теплові пункти

У межах міських енергоефективних програм встановити відповідне обладнання можна навіть у старих житлових будинках

 

У межах міських енергоефективних програм встановити відповідне обладнання можна навіть у старих житлових будинках.

Для економії коштів на опаленні взимку та комфортної температури у квартирі можна встановити систему, що забезпечить правильний розподіл теплоносія. Тобто автоматику, що запускає тепло, яке спочатку йде згори донизу, а вже потім навпаки — знизу догори, і таким чином тепло будинком розподілятиметься рівномірно. Про це під час ефіру на радіо КиївFM повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«У Києві є багато будинків, де тепло зупиняється на верхніх поверхах — радіатори чи батареї гарячі, проте вікна відкриті. А перші поверхи — замерзають, адже система тут будувалася для інших параметрів, — звернув увагу він. — Тому, якщо говорити про заощадження і тепловий баланс у будинку, варто встановити індивідуальний тепловий пункт (ІТП), до якого підключається автоматика, що буде регулювати споживання тепла у вашому будинку в залежності від погодних умов. Встановити систему балансування тепла можна лише в разі вже наявного теплового пункту».

Петро Пантелеєв також зазначив, що встановлення індивідуальних теплових пунктів — це значне заощадження в оплаті за тепло. Тому вже сотні будинкових громад зробили це за міською програмою енергоефективних проєктів «70/30».

«Про результати можна поговорити з тими представниками будинків, де вже встановлений ІТП. Вони зможуть поділитися результатами проведеної роботи, розповісти про економію коштів сімейного бюджету тощо», — зазначив посадовець.

Для того, щоб отримати вичерпну практичну інформацію про ефективність роботи такого обладнання та реальну економію, яку отримали мешканці, доцільно поспілкуватись, наприклад, із представниками Асоціації ОСББ та ЖБК міста Києва або її районними осередками.

Заступник голови КМДА наголосив, що скористатися міською програмою співфінансування та виконати в будинку енергоефективні роботи можна і без утворення ОСББ. У Києві діє дві програми, одна з яких розрахована на житлові будинки, де ОСББ чи ЖБК відсутні.

Місто готується до опалювального сезону. На сьогодні виконані гідравлічні випробування теплових мереж і триває ліквідація виявлених пошкоджень, а також проводяться випробування на джерелах теплопостачання. Більше сотні столичних котелень вже забезпечені можливістю оперативного підключення до альтернативних джерел живлення.

 

 

 
Коментарі (0)