ГоловнаНовини ЖКГОСББУ Черкасах з'явилися дипломовані керівники ОСББ

У Черкасах з'явилися дипломовані керівники ОСББ

Центр післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки Черкаського державного технологічного університету випустив перших дипломованих керівників-управителів житлових будинків

Учасниками пілотного проекту стали 24 особи, які отримали відповідні  свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка. Нині триває другий набір на курси, які розпочнуться з 1 лютого. Навчання для менеджерів-управителів будинків тривало три місяці.

У якості викладачів на курси запрошувались представники організацій та установ, які безпосередньо задіяні у сфері надання послуг мешканцям багатоквартирних житлових будинків. Це, зокрема, – керівники діючих ОСББ, надавачі комунальних послуг, інспектори, бухгалтери, інженери.

Начальник відділу сприяння ОСББ Черкаської міської ради Юрій Івченко зауважив, що у першому наборі на курси перевага надавалася людям, які вже очолюють об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. 

Однак до групи вдалось потрапити особам, які ще не були керівниками ОСББ, проте  мають бажання створити у своєму будинку таке об’єднання.

«Сподіваюсь, що в подальшому таких слухачів на курсах побільшає. Оскільки з кожним роком у Черкасах зростає кількість людей, які усвідомлюють необхідність брати відповідальність за майбутнє свого будинку у власні руки, створюючи ОСББ», – розповів Юрій Івченко.

 
Коментарі (0)