ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024У Чернівцях замінять 1,3 км тепломереж за гроші Європейського банку

У Чернівцях замінять 1,3 км тепломереж за гроші Європейського банку

У Чернівцях до наступного опалювального сезону планують замінити 1,3 кілометра тепломереж за 639 тисяч євро кредиту від Європейського банку.

 

У Чернівцях до наступного опалювального сезону планують замінити 1,3 кілометра тепломереж за 639 тисяч євро кредиту від Європейського банку.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор "Чернівцітеплокомуненерго" Олександр Корчунов.

"У 2020 році була підписана кредитна угода з Європейським банком. На жаль, через війну підрядник не мав змогу виконувати роботи щодо заміни мереж. Ми вели важкі перемовини з усіма учасниками цього процесу та вийшли на фінішну пряму. Все з усіма погодили і банк дав підтвердження щодо продовження робіт. У цьому році плануємо замінити близько 1,3 кілометра в районі Бульвару. Там є проблеми: аварійний стан теплових мереж і завжди виникають прориви. Переконані, що до наступного опалювального сезону ми виконаємо ці роботи за європейські кошти", - каже О. Корчунов.

Також пан Олександр зазначив, що в майбутньому гроші, які потрібно буде віддати за кредит, закладуть у тариф на тепло.

У 2024 році підприємство також планує замінити два кілометри теплових мереж. Торік підприємство замінило на сто метрів більше, ніж планує цього, та зекономило близько шести мільйонів гривень.

 

 

 
Коментарі (0)