ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ деяких містах борги за газ не стануть причиною скасування субсидії

У деяких містах борги за газ не стануть причиною скасування субсидії

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 08.05.2019 № 528, борги за газ не будуть враховуватися при призначенні субсидій в тому випадку, якщо облгази нараховували споживачам зайві кубометри блакитного палива

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 08.05.2019 № 528, борги за газ не будуть враховуватися при призначенні субсидій в тому випадку, якщо облгази нараховували споживачам зайві кубометри блакитного палива. Про це розповіли в прес-службі Мінсоцполітики.

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг надала перелік газорозподільних підприємств, яким заборонено здійснювати споживачам донарахування: «Вінницягаз», «Волиньгаз», «Дніпрогаз», «Дніпропетровскгаз», «Житомиргаз», «Закарпатгаз», «Запоріжгаз», «Івано-Франківськгаз», «Київоблгаз», «Криворіжгаз», «Львівгаз», «Миколаївгаз», «Рівнегаз», «Сумигаз», «Харківгаз», «Харківміськгаз», «Хмельницькгаз», «Чернівцігаз», «Чернігівгаз».

У міністерстві соцполітики зазначили, що всі структурні підрозділи з питань соціального захисту населення будуть проінформовані про те, що не потрібно враховувати заборгованість за газ при призначенні субсидії тим субсідіантам, які є побутовими споживачами послуг вищезазначених операторів газорозподільних мереж (ГРМ).

Нагадаємо, що перевірка ГРС була викликана тим, що в жовтні минулого року обсяги донарахувань, зроблених облгазами, в середньому становили 1-1,5% від обсягу споживання, а в грудні-січні - близько 5-10%.

 
Коментарі (0)