ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ держави закінчились гроші на відшкодування «теплих» кредитів

У держави закінчились гроші на відшкодування «теплих» кредитів

З 6 травня банки припинили видавати кредити населенню за урядовою програмою енергоефективності для придбання енергоефективного обладнання та матеріалів. У профільному відомстві відсутність грошей пояснюють тим, що просто не очікували такого напливу бажаюч

Влада вирішила тимчасово припинити виплату компенсацій у зв’язку з високою популярністю «теплих» кредитів. Проте банки й надалі продовжують видавати кредити за окремими напрямками.

У 2016 році було виділено 893,8 млн. грн. на компенсацію за програмою енергоефективності, що  втричі більше  за виділену суму в минулому році.  Цих грошей вже не вистачає, оскільки  популярність «теплих» кредитів росте з кожним підвищенням тарифів на ЖКП, пояснюють у Держенергоефективності.

З 6 липня 2016 року банки припинили видавати позики на придбання матеріалів для утеплення квартир і будинків. А ось за кредитами, які були оформлені раніше, компенсації обіцяють виплатити.

Як повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук  інші напрямки програми все ще продовжують діяти. Банки й надалі продовжують видавати кредити і виплачувати компенсації за наступними напрямками:

20% відшкодування для фізичних осіб на придбання негазових котлів;

40% відшкодування для ОСББ, ЖБК на придбання енергоефективних матеріалів і обладнання;

70% - для одержувачів субсидій.

Держенергоефективності обіцяє посприяти у вирішенні питання браку коштів.

«З метою задоволення цього попиту Держенергоефективності вже розробило відповідний проект рішення уряду про виділення додаткових коштів на 2016 рік саме за цим напрямком програми і направило його на узгодження в Мінфін і Мінекономрозвитку», - зазначив Сергій Савчук.

Як повідомлялося раніше з 6 липня банками було тимчасово призупинено виплату «теплих» кредитів на придбання енергоефективних матеріалів та обладнання з 30-відсотковим розміром відшкодування.

 

 
Коментарі (0)