ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУ Держенергонагляді говорять про необхідність підвищення тарифів на електрику

У Держенергонагляді говорять про необхідність підвищення тарифів на електрику

Голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян наголосив на необхідності підвищення тарифів на електроенергію у 2024 році
Голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян наголосив на необхідності підвищення тарифів на електроенергію у 2024 році, про це повідомила пресслужба Держенергонагляду, пише "Україна Комунальна". 
 
«Ймовірно, доведеться усе ж таки розглянути можливість залучення внутрішніх резервів – переглянути тариф на електроенергію. Нещодавно НБУ прогнозував поступове підвищення тарифу протягом наступних років. Оскільки потрібен дійсно великий фінансовий ресурс для відновлення об’єктів електроенергетики, перший етап такого підвищення, можливо, доцільно зробити вже цьогоріч», – пояснив Слободян. 
 
Керівник Держенергонагляду додав, що українські енергетики роблять усе можливе для відновлення об'єктів енергетичної інфраструктури, проте для підготовки й успішного проходження прийдешнього осінньо-зимового періоду одного їхнього професійного героїзму недостатньо, тому необхідно об'єднати зусилля і енергетиків, і споживачів.
 
Нагадаємо, Кабмін розглядає можливість підвищення тарифів на електроенергію у зв'язку з новими атаками росії на енергетику, про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко.
 

"У липні та серпні ми будемо просити людей максимально економити. Росіяни не зможуть викликати повторення відключень електроенергії 2022 і 2023 років. Навіть у разі величезних збитків у нас буде базова генерація, яка покриє від 30% до 50% наших потреб", - розповів міністр. 

 
Коментарі (0)