ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Дніпрі створюють муніципальну пожежну охорону

У Дніпрі створюють муніципальну пожежну охорону

В Україні триває процес формування розгалуженої мережі місцевих пожежних команд та залучення добровольців для допомоги професійним рятувальникам.

В Україні триває процес формування розгалуженої мережі місцевих пожежних команд та залучення добровольців для допомоги професійним рятувальникам. Зокрема, у Дніпрі вже створено робочу групу із запуску пілотної групи добровольців-вогнеборців у місті. Цього тижня відбулося засідання групи, участь у якому взяли заступник Міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Анастасія Дєєва, директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Михайло Маюров, заступник міського голови Яніка Мерило, представники ГУ ДСНС області та інші фахівці.

Як зауважила Анастасія Дєєва, вже навесні у Дніпрі розпочнуться тренінги з підготовки добровольців до неризикової діяльності: надання допомоги постраждалим (зокрема і першої домедичної) та проведення профілактичної роботи.

Крім того, в бюджет на 2017 рік закладені кошти для будування та обладнання в місті Дніпро трьох нових пожежних депо. Вже представлені макети та конструктивні розрахунки для їх будування.

Також учасники робочої групи ознайомилися із мобільним додатком для пожежних-добровольців від команди розробників із #1991Dnipro, який допоможе інформувати добровольців про виникнення надзвичайних ситуацій в місті та сприятиме налагодженню взаємодії волонтерів з пожежно-рятувальними підрозділами міста. У разі виникнення необхідності під час ліквідації пожеж та інших надзвичайних подій Служба порятунку за допомогою веб-порталу буде направляти повідомлення для збору добровольців, які зареєстровані у загальній базі. Також їм на мобільні телефони буде передаватися додаткова інформація про події та надаватимуться навігаційні маршрути для оперативного прибуття.

Детальну інформацію щодо перебігу процесу реформування системи Державної служби України з надзвичайних ситуацій можна знайти на офіційному сайті ДСНС. Також інформація розміщується на сторінці ДСНС у соціальній мережі facebook.

 

 
Коментарі (0)