ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУ Дніпрі зведуть котельню, яка працюватиме на альтернативному паливі

У Дніпрі зведуть котельню, яка працюватиме на альтернативному паливі

У Дніпрі планують побудувати безгазову котельньню, яка працюватиме без використання газу - на соняшникових пелетах

У Дніпрі планують побудувати безгазову котельньню, яка працюватиме без використання газу - на соняшникових пелетах

У Дніпрі розпочато будівництво черговий сучасної котельні, яка буде працювати без використання газу - на соняшникових пелетах, і буде опалювати велику міську лікарню і три сусідніх житлових будинки.

 Про це заявив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, повідомляє «РБК-УКРАЇНА» з посиланням на прес-службу відомства.

За даними прес-служби, четверта Дніпровська міська багатопрофільна клінічна лікарня розрахована на 745 ліжко-місць, має у своєму складі ендокринологічний, гематологічний, нефрологічний, онкопроктологічний, хіміотерапевтичний центри, відділення трансфузіології, гемодіалізу, неврологічне та терапевтичне, два урологічних, два хірургічних, центри хірургії судин, гострих отруєнь, патології голови та шиї, лікування профзахворювань та інші. Це медичний заклад має застарілу і зношену систему опалення. 

«Будівництво цієї безгазової котельні вирішить проблему тепла у лікарні і навколишніх будинках. Крім того, це інвестиції, нові робочі місця і податки, які підуть у бюджет. Виробник пелет теж з Дніпропетровщини. У минулому році ми вже запустили такі котельні в Марганці та Покрові», - зазначив Резніченко.

 Нова котельня буде мати високий коефіцієнт корисної дії і надавати споживачам якісне тепло зі знижкою. При цьому, як зазначили в ОДА, енергоефективність будівлі лікарні підвищиться на 20-30%. Планується, що вона почне свою роботу цієї осені.

 Вартість будівництва котельні для Дніпровської четвертої лікарні становить 35 млн гривень. Всі засоби для цього надає інвестор.

У прес-службі також відзначили, що альтернативне опалення успішно використовують і в інших медичних установах регіону - в минулому році на вулиці Космічній у Дніпрі також відкрили котельню на соняшникових пелетах. Зараз це найпотужніша в Україні котельня, яка забезпечує теплом чотири лікарні. 

«Ми активно впроваджуємо енергозберігаючі технології. За два останніх роки було переведено на твердопаливні обладнання більше трьох десятків котелень у дитсадках, школах та медичних закладах. Загалом в області більше сотні котелень на альтернативному паливі. Вони екологічні і економічні - це істотне заощадження бюджетних коштів», - сказав Резніченко.

 Раніше Резніченко заявив, що зростання соціально-економічних показників Дніпропетровської області є одним з реальних результатів процесу децентралізації в країні. 

«Ми реалізуємо ініціативи президента Петра Порошенка, що стосуються процесів децентралізації в державі, демонструючи на конкретних справах, наскільки розширилися можливості для місцевих громад», - зазначив Резніченко.

 

 
Коментарі (0)